بهترین ساز برای آموزش موسیقی

در تعریف موسیقی گفته اند نوایی است که شنیدنی و خوشایند باشد یا باعث تحولی در انسان یاجانداران شود. کودکان نیز از تحت تاثیر قرار گرفتن این نواهای خوشایند مستثنی نیستند. آموزش موسیقی در کودکان می تواند باعث آرامش و خلاقیت بیشتر آنها حتی در طول دوران بزرگسالی شان شود.

شاید هنر به خودی خود و به صورت بالقوه در نهاد تمام انسان ها وجود داشته باشد،اما گاهی وقت ها پدیده شدن بعضی چیزها باعث می شود این موارد بالقوه به فعل دربیایند.

یکی از پدیده هایی که از حدود یک دهه پیش باعث شروع موج جدیدی برای بالفعل کردن هنر درونی خیلی ها شد، همین کلاسها و  آموزش موسیقی است که تبلیغات فراوان شانرا این طرف و آن طرف می بینیم.

آموزش موسیقی

انواع ساز برای شروع آموزش موسیقی

 کارل ارف

در حقیقت عبارت ارف از نام موسیقیدان برجسته، کارل ارف گرفته شده است. ارف نزدیک به یک قرن پیش زندگی می کرده و اولین کسی است که آموزش نوین موسیقی را وارد دنیای کودکان کرد

او با استفاده از خواندن و آلات ضربی ساده به آموزش موسیقی با شیوه ایستاده به کودکان پرداخت. در این روش بچه ها با موسیقی به صورت سماعی آشنا می شوند ودر آینده در صورت پیگیری قابلیت های بالایی به دست خواهند آورد.

البته خوب است بدانید که بعضی موسسات یا مهد کودک ها به هر نوع آموزش موسیقی به کودکان نام ارف رامی دهند. بهتر است برای مطمئن شدن از اینکه روش شخص ارف به کار گرفته می شود، ازچند جا سوال کنید.

 گیتار

به جرات می شود گفت گیتار یکی از محبوب ترین سازهای این چند سال اخیر است. برای خیلی ها این ساز، ساز دل است؛سازی که به راحتی می توانند هر جا که دل شان می خواهد با خود ببرند، خیلی سریع یادبگیرند و هر جور که دوستش دارند، بنوازند. به همین خاطر هم احتمالاً این سازحالاحالاها جایش را به عنوان محبوب ترین ساز نسل جوان حفظ خواهد کرد.

برای آموزش خیلی از سازها، به خصوص گیتار انواع سی دی ها و کتاب های آموزش در بازارمنتشر شده است. ممکن است دوست داشته باشید به صورت خودآموز تمرین کنید و ساز موردنظرتان را یاد بگیرید. اما بهتر این است که بعد از گذراندن حداقل یک دوره این کتابها یا سی دی ها را تهیه کنید و به عنوان موارد کمک آموزشی از آنها کمک بگیرید.

حداقلش این است که شما در کلاس امکان درست کردن خطاهایتان در نواختن را دارید واستاد موارد لازم را گوشزد می کند، اما در خودآموزی اثری از این گزینه مهم نیست.

سازهای سنتی و ایرانی

سازهایی که رنگ و بوی موسیقی سنتی دارند به خصوص در سال های اخیر جایگاه ویژه ای به دست آورده اند. افراد، به خصوص جوان ترهایی با روحیه های آرام تر، به سراغ یاد گرفتن سازهایی مثلسنتور و تار آمده اند. در حقیقت این دو ساز جزء پرطرفدارترین سازهای سنتی در موسساتو آموزشگاه های موسیقی هستند.

جالب اینجاست بسیاری از موسساتی که تمرکزشان روی سازهای سنتی و ایرانی است نام هایی برگرفته از تاریخ ایران باستان دارند. به جزارزان بودن نسبی این سازها قیمت ساعات آموزشی شان نیز مناسب است.

معمولاً کلاس های آموزشی برای هنرجویان یک ساعته برگزار می شود و گاهی هم کمتر حدود ۴۵ دقیقه طول میکشد.

بنابراین اگر درحال یاد گرفتن ساز مورد علاقه تان هستید حتماً زمانی را در هفته به تمرین بپردازید. بهترین زمان برای این کار تا حدود یک روز بعد از آموزش تان است که هنوز نکات گوشزدشده در ذهن تان پررنگ و تازه هستند.

اگر دو عامل علاقه و تمرین تان مناسب استاما نتیجه دلخواهتان را نمی گیرید. بد نیست درانتخاب موسسه تان تجدید نظر کنید.

 ساز ویلن

ساز ویلن یا همان ویالون در زبان عامی تر، به سخت بودنمعروف است. در خانواده ساز ویلن دو ساز ویولن و ویولنسل به خصوص در ایران محبوبیت خاصی دارند. ویولن کوچک ترین ساز زهی آرشه ای است و عمری بسیار طولانی دارد. بعضی ها این ساز را متعلق به قرن نهم میلادی می دانند. ویولنسل هم بزرگ ترین عضو خانواده سهنفره ویولن است و به خصوص در ارکستر سمفونی ها استفاده می شود.

در گذشته گفته می شد آموزش ویولن به خاطر سخت بودن یادگیری اش در سنین کودکی امکان پذیر است و دربزرگسالی افراد نمی توانند به خوبی این ساز را فرا بگیرند. اما امروزه خوشبختانه اوضاع با گذشته فرق کرده است؛ طوری که اگر فرد مستعدی در سال های جوانی به دنبال یادگیری این ساز به عنوان ساز مورد علاقه اش برود، احتمالاً دو سال بعد قادر استقطعات زیبایی را بنوازد. قیمت بیشتر سازها با توجه به نوع چوب، جنس آرشه و سایرموارد تشکیل دهنده اش فرق می کند. کشور سازنده ساز نیز در قیمتش تاثیرگذار است.

یک ساز ویلن خیلی معمولی را با قیمتی بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان می توان تهیه کرد و وجودموارد اضافی مثل آرشه اضافه می تواند کمی قیمت را جا به جا کند. البته قیمت های بسیار بالاتر هم برای ویولن وجود دارد.

نکات کاربردی برای آموزش موسیقی

اگر شما هم از آن دست افرادی هستید که دوست دارید ساز مورد علاقه تان را داشته باشید و نواختن آن رایاد بگیرید، بد نیست چند نکته ساده را مد نظر داشته باشید.

برای انتخاب اموزشگاه تان بسیار دقت کنید. حتی اگر فاصله یک آموزشگاه خوب تا محل زندگی شما زیاداست رنج راه را به جان بخرید اما به جایی بروید که اولین گام ها را برایتان بهبهترین شکل برمی دارد.

آموزش نامناسب نه تنها می تواند علاقه شما را از بین ببردبلکه می تواند برای یک عمر شما را از یاد گرفتن سرخورده کند.

با استاد یادوستان تان مشورت کنید. از آنها راهنمایی های لازم را بگیرید. گاهی رهنمودهای سادهای باعث می شود مسیر پیش رویتان شفاف شود و بتوانید علاقه تان را در جاده درست قراردهید.

برای خرید ساز حتماً تحقیق کنید. ساز شما ممکن است همدم سالیان سال تانباشد. پس بهترین همدم را انتخاب کنید. از کسانی که ساز مورد نظرتان را می نوازندبپرسید ویژگی های ساز خوب چیست. از کجا و با چه میزان هزینه ای می توان تهیه اش کرد.

بعد از خرید ساز باید از آن مراقبت کنید. سازها اکثراً از چوب تهیه میشوند و چوب ها هم در شرایط مختلف آب و هوایی منبسط یا منقبض می شوند. اگر شرایط آبو هوایی محل زندگی تان خشک است، از اسپری مرطوب کننده دقیق استفاده کنید.

در عین حال مراقب باشید که چوب نباید زیاد مرطوب شود. کیف سازتان را با دقت انتخاب کنید. از فروشنده بخواهید کیفی را به شما بدهد که جنس داخل آن از ابریشم باشد. وجود الیاف مصنوعی کار را برای سازتان سخت می کند.

برعکس ابریشم طبیعی ساز را از انبساط وانقباض سریع محافظت می کند. یادتان باشد فقط در صورت لزوم ساز را بیرون از فضایخانه ببرید و حتی الامکان با وسیله نقلیه، به خصوص اگر هوا خوب نبود.

نکته آخراینکه بعد از ورود به فضای جدید بگذارید حداقل پنج دقیقه ساز در کیفش باقی بماند تابا دمای محیط منطبق شود. این طوری کلی در هزینه تعمیراتش صرفه جویی می کنید.

شما عزیزان علاقمند می توانید برای سفارش ساخت ویولن خود با ما تماس بگیرید و یا اگر به نوازندگی و اموزش ویولن علاقمند هستید باز هم می توانید با فرمی در سایت آموزشگاه ماهون پر کنید و از ما مشاوره رایگان دریافت کیند.
 
 

فهرست مطالب

اشتراک گذاری مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به چت
به کمک نیاز دارید؟
سلام میتونم کمکتون کنم؟