روشهای آموزش و تدریس ویولن 

آموزش و تدریس ویولن یکی از لذت بخش ترین کلاسهای آموزش موسیقی می باشد.نقش این ساز چه بصورت تکنوازی و چه در ارکسترها بسیار پررنگ بوده و صدای آن بسیار پر طنین و شنیدنی است.بدون شک ویولن از زمان ابداع تا کنون جز یکی از تاثیر گذارترین سازها در عرصه آموزش موسیقی بوده است.

ویولن در رده سازهای زهی آرشه ای قرار می گیرد و مبدا آن از کشور ایتالیا می باشد.از مشهورترین نوازندگان این ساز می توان به آنتونیو ویوالدی و نیکولو پاگانینی اشاره کرد.

روشهای آموزش و تدریس ویولن

  • روش تجربی
  • روشی شامل احساس موسیقی
  • روش دیداری
  • روشی شنیداری

زمان آموزش و تدریس ویولن چقدر است؟

از آنجا که هر چیزی نیاز به نوآوری و به روز شدن دارد و اگر به یک روال ادامه پیدا کند، خسته کننده می شود، آموزش ویولن نیز به شیوه هایی نو و به روز نیاز دارد که هم مسائل تکنیکی و هم مسائل روانشناسی در آموزش را در برگیرد. اگر تدریس به شیوه های قدیمی ادامه یابد، سرعت پیشرفت و انگیزه ی ادامه دادن، به تدریج کم شده و هم هنرجو و هم مدرس از ادامه ی راه باز می مانند.

در شیوه های قدیمی تدریس موسیقی، یک تکه کاغذ تحت عنوان نت، مقابل هنرجو قرار می دهند و از او می خواهند که بنوازد و زمانی که توانست، به سراغ درس بعدی می روند. این روش حتی اگر سال ها ادامه پیدا کند، خالی از احساس است و هنرجو به تدریج قدرت خلاقیت و مهمتر از همه انگیزه ی خود را از دست می دهد و ناامید می شود. علاوه بر مسئله ی توجه تنها به نت داشتن، مسئله ی در نظر گرفتن عنصر گوش نیز باعث می شود که از موسیقی به معنای واقعی و عمیق آن فاصله بگیریم.

تعریف موسیقی

تعریف موسیقی، هنر بیان احساسات به وسیله ی صداست و صدا مستقیماً با گوش در ارتباط است نه با نت. یک کودک، ابتدا حرف زدن را یاد می گیرد نه خواندن و نوشتن را. چرا فراموش کردیم که یک روز از راه گوشمان و تنها با شنیدن توانستیم یک زبان (زبان مادری) را یاد بگیریم. موسیقی را هم می توانیم مانند زبان مادری و حتی بهتر و سریعتر از آن یاد بگیریم.

در این سیستم ما علاوه بر توجه به نت، به گوش هم توجه می کنیم و سعی می کنیم تمرین ها را به نحوی طراحی کنیم که به این عنصر توجه کافی مبذول داشته شود. علاوه بر گوش و نت، چشم نیز به کار ما می آید و با کمک آن تکنیک ها را می بینیم و نحوه ی قرار گیری ساز و اجرای تکنیک ها و آرشه کشی و … را در حین یادگیری مشاهده می کنیم.

این روش در حقیقت آموزش ویولن به شیوه ی تجربی است و هنرجو موسیقی را تجربه می کند و آن را احساس می کند که این باعث می شود موسیقی بر عمق جان نوازنده بنشیند و در نتیجه کسی که نواختن او را می شنود، لذت ببرد و او را در حد یک استاد بشناسد. که بدون این شیوه و از راه دیگر رسیدن به این هدف سالها عقب می افتد.

راز یادگیری موسیقی ایرانی در شنیدن آن و درک آنچه که می شنویم است. راز یادگیری ریتم های ایرانی در غوطه ور شدن در آن هاست. هدف یادگیری مستمر بدون کم شدن انگیزه است. هدف اعتماد به این جمله که “هر کسی می تواند بهترین نوازنده ی ویلون شود و هیچ کس شبیه دیگری نیست” ، است.

یک قطعه آهنگ ۲ دقیقه ای، هزاران نکته در بر دارد که اگر هنرجو همه ی آن ها را کم کم درک کند، هر آهنگی را بدون کمک استادش می تواند در بیاورد و بنوازد و حتی آهنگ سازی کند. اما اگر کسی هزار آهنگ را بنوازد و به این نکات آگاه نباشد، تا آخر عمر نیازمند مدرس بوده و هیچ گاه نوازنده ی قابلی نخواهد شد.

هدف یاد گیری همان نکات است که در اثر تجربه به دست می آیند و متاسفانه بسیاری بخیلی می کنند و آنها را آموزش نمی دهند. اما ما در این سیستم تمرکز خود را روی آنها معطوف می کنیم و به شما یاد می دهیم که ویولن آسان است و به ساده ترین شکل ممکن می توان آن را یاد گرفت.

 

مقالات دیگر:

 

شما عزیزان علاقمند می توانید برای سفارش ساخت ویولن خود با ما تماس بگیرید و یا اگر به نوازندگی و اموزش ویولن علاقمند هستید باز هم می توانید با فرمی در سایت آموزشگاه ماهون پر کنید و از ما مشاوره رایگان دریافت کنید.

 

فهرست مطالب

اشتراک گذاری مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به چت
به کمک نیاز دارید؟
سلام میتونم کمکتون کنم؟